Stubbekøbing

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

We waren vanochtend zeer vroeg wakker, omdat we gisteravond al voor 22.00 uur in bed lagen. De eigenaar van B&B Praestegard kwam in de avond thuis en bood ons nog een zitplaats plus een kop koffie aan. Toen we daar aankwamen, werden we ontvangen door de timmerman, die vertelde ons dat Michael, de eigenaar, drie minuten voor onze aankomst was vertrokken en pas in de avond thuis zou komen. De aardige timmerman wees ons waar onze kamer was: een klassiek ingerichte kamer maar zo klein dat we elkaar nergens konden passeren. De badkamer en toilet moesten we delen met andere gasten. Dat was anno 2015 een kleine tegenvaller. Maar toen de eigenaar thuiskwam en ons in de zitkamer liet plaatsnemen met een kop koffie, waren we blij. In Skelby zelf was niets te beleven. We zochten naar een geldautomaat om Deense kronen te pinnen, maar die bleek in de verste verte niet aanwezig. Er was ook geen winkel of horecagelegenheid. Daarom maar vroeg en zonder avondeten naar bed. Het ontbijt werd verzorgd bij een collega B&B 1 km verderop. Het maakte allemaal geen professionele indruk op ons.
Het ontbijt werd geserveerd bij B&B Mejerie Gaarden. Een prachtige boerderij, die tot 2014 melkveebedrijf was met een kaasmakerij. Heel stijlvol verbouwd en ingericht met klassieke Gustaviaanse meubels en alle comfort. Deze eigenaren hadden een overeenkomst met Praestegard dat gasten daar konden komen ontbijten. We hebben er een fantastisch ontbijt gehad met broodjes, Danish Pastries, vers fruit, zuivel en alle soorten broodbeleg die je maar kan bedenken. We hebben er even heerlijk relaxed genoten. Tot het tijd werd om de fietstocht van deze dag naar Stubbekøbing te starten. Omdat het nog steeds heel hard waaide besloten we niet de officiële Berlijn Kopenhagen route te fietsen, maar hier en daar wat af te steken. Onderweg kwamen we langs bijzondere keren met Amsterdamse trapgevels. De kerk van Astrup was erg bijzonder met prachtige plafondschilderingen. Als contrast met het druk beschilderde plafond, was de inrichting verder heel sober. In Stubbekøbing aangekomen, was het niet eenvoudig om het adres van onze B&B te vinden. Zelfs navraag bij de Touristinfo leverde niet een twee drie resultaat op. Uiteindelijk wisten ze ons terug te sturen naar het buurtschap Ore, onder de rook van Stubbekøbing, waar B&B Haregard ligt. We werden allerhartelijkst ontvangen door de Britse eigenaar Ian Muddle. Hij bood ook aan om vanavond eten voor ons te halen in het dorp, waarvoor wij anders weer bergop hadden moeten fietsen. We hebben er dankbaar gebruik van gemaakt. We hebben een comfortabel plekje voor de komende nacht.
We hebben vandaag 51 km gefietst.
Morgen gaat de tocht verder. In dit geval naar Praesto, onder de rook van Kopenhagen. Hopelijk minder wind en een beetje warmer dan vandaag. Het was koud, de verwarming in onze kamer is aan. En we gaan zo meteen lekker slapen. Het hotel voor morgenavond is geboekt en ook in Kopenhagen hebben we al onderkomen gereserveerd. Dat geeft een gerust gevoel.