Thuis

We verlaten het heerlijke hotel Schäfers, kopen twee belegde broodjes en fietsen in een paar minuten naar het station van Vechta. De regionale trein naar Osnabrück, die onderweg bij ieder gehucht stopt, is niet vol. Onze fietsen zijn de twee enige in de fietsafdeling.

In Osnabrück moeten we naar een ander perron, maar we hebben ruim de tijd, ook al omdat de intercity uit Berlijn vertraagd is. De voor de fietsen gereserveerde plekken zijn keurig voor ons vrij gehouden. De niet-noodzakelijke bagage laten we bij de fietsen achter. De rest nemen we mee door de acht wagons die ons scheiden van de achterste tot de voorste wagon waar zich onze 1e klas zitplaatsen zich bevinden. In de zespersoons coupé bevindt zich een Engels echtpaar dat de hele verdere reis stilzwijgend een boek lezend doorbrengt.

Van Amsterdam Centraal naar Woerden en dan nog de laatste 16 kilometer naar huis. De teller van de fietscomputer staat op 815 fietskilometers. We kijken met plezier terug op een afwisselende fietstocht zonder regen of lekke banden onderweg.

Osnabrück wachten op de trein naar Ansterdam
Osnabrück wachten op de trein naar Ansterdam