Tirta Gangga – Amed
Woensdag, 26 augustus 2009

Van: Tirti Gangga Woensdag, 26 augustus 2009

Van: Tirti Gangga Naar:S8.351E115.6843 Amed/Lipah
ODO: 761km Dag: 20,62km Avg: 16,20km/h Temp: 32 0C
Max Climb:14% Avg Climb:3% Max Alti: 1164m Tot Alti:6529m

Ook vandag volgens de gids weer een korte etappe met daarin een daling van 14km (die gister zijn geklommen). We zitten hier op zeeniveau. Direct na de start ben ik getuige van een uitgebreide offerceremonie naast een klein stroompje. Vrouwen in witte sarongs brengen offers en branden wierook. Een traditioneel orkes zit klaarom op te treden. Wanneer dat gaat beginnen, wordt niet helemaal duidelijk. Onderweg stop ik bij een bedrijfje waar houten huistempels worden gemaakt. Ik mag het handwerk fotograferen. Even later passeer ik een kleine, maar met prachtig verguld houstnijwerk, pura (tempel). Ik tooi me voor de gelegenheid in mijn blauwe met gouddraad versierde sarong die ik a enig afdingen op de veerpont van Lombok naar Bali heb gekocht. Omdat de weg daalt naar de zee, zijn hier prachtige vergezichten van de rijstterrassen, die ‘kalenderfoto’s’ opleveren. Na op het laatst een paar korte maar steile klimmetjes en vele onderkomens arriveer ik op het Vienna Beach resort, dat pal aan zee ligt. Mijn bungalow staat pal aan het zwarte zandstrand. Het gebied hier is erg toeristisch en trekt vooral duikers en surfers. Ik maak daar geen gebruik van, maar kies voor een dag lekker relaxen. Vienna Beach Cottages is aangelegd in een schitterend verzorgde tuin. Ik heb van enkele bloemen opnamen gemaakt…