Tulamben – Air Sanih (Yeh Sanih)

Vrijdag, 28 augustus 2009

Van: Tulamben Naar:S8.0800E115.2207 Air Sanih (Yeh Sanih)
ODO: 857km Dag: 56,76km Avg: 19,70km/h Temp: 37 0C
Max Climb:5% Avg Climb:1% Max Alti: 1164m Tot Alti:6952m

Vanmorgen rond 8 uur vertrokken. De weg loopt langs zee en stijgt en daalt gematigd. Goede benen vandaag, want er zit een lekker tempo in. De weg voert door verscheidene desa’s. De provincie heeft kennelijk geld gekregen voor de aanschaf van verkeersborden, want bij elk heuveltje, dipje of daling prijkt nu een fris geel bord. Niet eerder gezien. Een andere contractie: in de dorpen zijn zebrapaden op de weg geschilderd: een zinloze actie want het verkeer laat zich aan de voetganger werkelijk niets gelegen liggen. Rechts de zee, links de bergen. Daar kijk ik maar niet al te veel naar, want als ik de hellingen zie waar ik de komende dagen tegenop moet, bekruipt me een angstig gevoel. Niet teveel aan denken, we zien het wel als het zo ver is. Op 35km gestopt voor een blikje Sprite en een praatje over het weer in een Warung. Deze etappe van 50km kost me minder moeite dan vergelijkbare die ik achter de rug heb. Aangekomen in Air Sanih tref ik niemand aan in Hotel Putri Sanih waarvoor ik mij had aangemeld. Ook verkeren de bungalows, die volgens de gids in 2008 gerenoveerd zouden worden, in semi-gesloopte staat. Al met al maakt het geheel geen prettige indruk. Ik fiets heen en weer op zoek naar iets beters. Villa Cleopatra blijkt gesloten. Onderweg word ik aangesproken door een man op een brommer die mij Homestay Papaya aanbeveelt. Ik neem een kijkje in het complex dat uit drie huisjes in het bos bestaat. Na een korte onderhandeling zijn we het eens over de prijs en neem ik mijn intrek. Een fles Bintang, lekker douchen en daarna in het om de hoek gelegen restaurant Ikan Laut mijn gebruikelijke Mie soep gegeten. Lekker zout. Terwijl ik zit te eten, schuift eigenaar Widi aan. Hij spreekt goed Engels dus in half Bahasa en half Engels praten we over de eisen die de toerist aan een verblijf stelt. Uiteraard worden ook de familiegegevens uitgewisseld. Hij wijst me ook nog op het openbare zoetwaterzwembad dat op loopafstand ligt. Aangenaam. Ik ga er zwemmen. Het bad grenst aan zee en bestaat uit verschillende baden. De omgeving is beplant met bloemrijke struiken en palmbomen. Heerlijk om een beetje op je rug rond te drijven en te genieten van het natuurschoon om me heen. Bij het bad hoort ook nog een tempeltje. Na het zwemmen ga ik van de mooie bloemen foto’s maken. Teveel om op dit blog te zetten. Vanavond voor het eerst gegrillde vis met rijst en Bali saus (rode pepertjes en uienringetjes) gegeten. Lekker!