Van Andernach naar Widdig

[osm_map_v3 map_center=”50.791,7.029″ zoom=”18″ width=”100%” height=”450″ map_border=”thin solid black” post_markers=”1″ control=”fullscreen,scaleline”]

In Andernach hebben we in Hotel Andernacherhof een grote slaapkamer gekregen, een dito badruimte en snel internet, en dat alles voor een schijntje meer dan we in een jeugdherberg kwijt zijn. Vandaag staat niet zo’n heel lange tocht tot net voorbij Bonn op het programma. Maar eenmaal op de plaats van bestemming in Widdig, blijken er toch noch 54 kilometer op de teller te staan.
Het is een afwisselingsrijk decor dat we vandaag passeren, langs de almaar breder wordende Rijn met karakteristieke dorpjes en hun vakwerkhuizen. Dan weer de bezienswaardigheid van de overblijfselen van de spoorbrug bij Remagen die de eerste oversteek van de de Rijn vormde van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, en vervolgens over de Rijnboulevard langs de fraaie villa’s en parken van de voormalige hoofstad Bonn. Terwijl we de lunch genieten in even voor Bonn, begint het een beetje te regenen en daalt de temperatuur onder de 20 graden. Gelukkig is de regen van voorbijgaande aard, zodat we spoedig onze reis kunnen hervatten. We maken nog even een foto van het gebouw waar Yvo werkte en dat aan een fraaie tuin vlak aan de Rijnbouelevard ligt. Als we Bonn verlaten hebben is het nog een kort stukje naar Widdig, waar we een kamer hebben met een balkonnetje dat direct uitziet op de Rijn en de passerende vrachtboten.