Van Domstad Speyer – Domstad Worms

[osm_map_v3 map_center=”49.629,8.361″ zoom=”16″ width=”100%” height=”450″ map_border=”thin solid black” post_markers=”1″ control=”fullscreen,scaleline”]

Na een rijk en lekker ontbijt in de jeugdherberg vertrokken we rond half tien. Het zou maar een ritje van zo’n 60 kilometer worden waardoor we de wekker nu eens niet om zeven uur hadden hoeven zetten.

Gezellig rijden zo langs de rivier. Veel fietsers die de route andersom reden kwamen ons tegemoet.

Na ongeveer anderhalf uur fietsen kwamen we langs een mooi café/restaurant voor een kop koffie. Verder zijn we niet veel horeca meer tegengekomen.

De route voerde door Ludwigshafen. Een grote stad waar we eigenlijk de Rijn hadden willen oversteken om een kijkje te nemen in de bijzondere in vierkanten verdeelde binnenstad te bekijken. Helaas is dat plan mis gegaan omdat we de afsteker dwars door de binnenstad van Ludwigshafen gemist hebben. We reden daardoor wel lekker rustig langs de buitenrand van de stad om de route ten noorden van Ludwigshafen te vervolgen naar Worms. Het was toen nog maar 20 kilometer, eveneens weer door de uiterwaarden met mooie uitzichten op de Rijn.

Om half vier checkten we in bij de Jeugdherberg in Worms, tegenover de Dom van Worms. Deze Dom is weer totaal anders dan die in Speyer. De Dom van Speyer is groot en ruim. De Dom van Worms is groot en volgepropt met beelden en versierselen, allemaal met bladgoud bekleed. Ook weer heel bijzonder.

Avondeten gebruikten we bij een Italiaan in een klein achteraf straatje achter de Dom. Het diner is met zorg en aandacht voor ons gekookt.