Vechta

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Vandaag is onze laatste echte fietsdag van deze vakantie: een tochtje van Wildeshausen naar Vechta. In Vechta zullen we morgen op de regionale trein naar Osnabrück stappen om  vervolgens de intercity naar Amsterdam te nemen.

Rond 10.00 uur verlaten we hotel Zur Rampe in WIldeshausen. We fietsen door een mooi rustig landschap dat wordt afgewisseld door akkers met graan, aardappelen en maïs, en door bospercelen. Onderweg komen we nog een Hunnebed tegen (de Reckümer Steine), we fietsen tenslotte langs de Megalitische Strasse. Irma maakt een foto van twee keien. In Goldenstedt stoppen we voor koffie, ook weer in een Italiaanse ijssalon. Deze wordt gedreven door een Portugees, dus hier geen rumoer, maar een gezellig praatje met de eigenaar uit Porto.

Kort na twee uur ’s middags bereiken we onze bestemming in de universiteitsstad Vechta. Eerst zoeken we uit hoe we van ons hotel het beste naar het station kunnen fietsen. Dat is nodig voor morgenochtend en dan hoeven we morgen niet te zoeken. In de hoofstraat, die vol zit met toeristen en waar het horen en zien je vergaat door de zich langswurmende file auto’s en motoren, checken we in Schäfers Hotel in. Gelukkig hebben we een wat rustiger kamer, die niet aan de hoofdstraat ligt.

We maken een wandeling door de Citadel, die bestaat uit de overblijfselen van de Romeinse stads- en verdedigingswallen en waaromheen een mooi park is aangegelegd. Op de terugweg bezoeken we de RK Sankt Georgkerk en verkennen de menu’s van de verschillende eetgelegenheden om vanavond een keuze te kunnen maken uit het diverse aanbod.