Waren/Müritz

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Om 8 uur ontbijten we samen met een echtpaar uit Düsseldorf, dat vanuit Wesenberg fiets- en wandeltochten maakt in de omgeving. Dat beiden liefhebber zijn van Koga fietsen zijn vormt het aanknopingspunt voor een gesprek over wederzijdse liefhebberijen en het leven in Duitsland en Nederland. Dan is het tijd om op te stappen, want vandaag staan ruim 60 kilometer in de planning. Het is bewolkt, flink koeler met 19 graden en het waait hard. Hoewel de hele dag zon en dreigende regenwolken elkaar afwisselen, blijft het droog. Na een koffiestop om 10 uur in Blankenförde en een praatje met een Duitser, zijn zoontje en Franse bulldog Eddie gaan we weer verder. We fietsen door een schitterend stuk van de Meckelenburger Seeenplatte, dat op enig moment associaties oproept met de Oostvaardersplassen: een desolaat landschap afgewisseld met mooie bossen en meren.

De lunch gebruiken we tussen Ankershagen en Friedrichsheide. Irma eet een salade en ik een lekkere currie. In het dorp is het feest. Voor het Heinrich-Schliemann museum worden Griekse liederen ten gehore gebracht en op de weide voor het museum ter ere van de ontdekker van Troje staat, uiteraard een grote houten versie van het Trojaanse paard.

Er resten ons de nog de laatste 30 kilometer naar onze bestemming Waren/Müritz. In Waren worden we overvallen door drommen toeristen die zich over de boulevard langs het meer verdringen. Gelukkig ligt ons onderkomen buiten deze ‘Staatlich anerkannter Luftkurort’, aan de Kölpinsee. Het pension ‘Haus am Kölpinsee’ beschikt over Radlerzimmer, waar we voor 58 euro kunnen overnachten. Het pension wordt gerund door Italianen; het wordt dus genieten van spaghetti en tagliatelli. Morgen gaat het naar Krakow am See.