Wesenberg

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Omdat er stormachtig weer is voorspeld, kiezen we vandaag voor een veilige afstand; van Fürstenberg/Havel naar Wesenberg is een rit van ruim 28 kilometer. Na een uur fietsen pauzeren we voor koffie met gebak en slagroom. Daarna gaat het heuvel-op-heuvel af. Soms erg steil en soms erg smal. We fietsen grotendeels door het bos en passeren diverse meren. Onderweg, in het gehucht Strasen bezoeken we een kerkje en maken een foto. Dan gaat het weer verder naar onze bestemming voor vandaag. Wesenberg is een rustig dorpje met een kleine gerenoveerde burcht en een passanten haventje. We hebben een grote kamer met hemelbed in een gerestaureerd vakwerkhuis uit de 19e eeuw. De ruimtes tussen de grove houten balken, die het vakwerk vormen, zijn opgevuld met dikke lagen bruine leem.

Grenzend aan onze overnachtingsplek is de kleine haven en een uitspanning waar havenmeesters Karin behalve over de haven ook over de bar de scepter zwaait. We lunchen er op porties Knack- en Bockwurst weggespoeld met vruchtendrank en bier.

Het voorspelde slechte weer blijft uit, het is droog maar er waait een wel erg harde wind. Na een rustpauze en opfrisbeurt maken we een wandeling door het stadje, bezoeken het kerkje en nuttigen de avondmaaltijd bestaande uit stevige goulashsoep.

Daarna is het weer tijd voor het dagverslag en een rustige afsluiting van een mooie, maar inspannende dag.