Wildeshausen

List   

Information
Click following button or element on the map to see information about it.
Lf Hiker | E.Pointal contributor

NO NAMED GPX   

Profile

50 100 150 200 5 10 15 Distance (km) Elevation (m)
No data elevation
Name: No data
Distance: No data
Minimum elevation: No data
Maximum elevation: No data
Elevation gain: No data
Elevation loss: No data
Duration: No data

Omdat we vandaag niet zo heel ver hoeven te fietsen, nemen we ruim de tijd en checken uit om 10.00 uur. We fietsen langs de kade van de Weser naar het punt waar de Radweg 7, Bremen-Osnabrück oppakken. Langs de kade is het een drukte van belang. Omdat het mooi weer is, denken we dat de drommen mensen staan te wachten op een van de vele rondvaartboten die liggen aangemeerd. Niets is minder waar, het blijkt de zaterdagse rommelmarkt á la Waterlooplein.

Onze koffiestop is in Heiligenrode. Daar mogen we genieten van een wilde ruzie tussen de Italiaanse eigenaar van de ‘gelatteria’ en zijn personeel hetgeen resulteert in rondvliegend meubilair en wegrijden met gierende landen. Voor Italiaanse begrippen niets bijzonders dus.

Een andere bezienswaardigheid is een vistrap aangelegd in het plaatselijke beekje, dat ook een nog met Europees geld gerestaureerd waterrad aandrijft. Het beekje wordt gevoed door een meertje dat enkele bijzondere kunstwerken bevat.

We vervolgen de route die door een golvend landschap met bos en maïsvelden voert en al sterk aan Noordoost Nederland doet denken.  In Harpstedt zijn we nog net op tijd voor een broodje, een stukje gebak en koffie in de Konditorei, die om 14.00 uur blijkt te gaan sluiten.

Rond drie uur bereiken we onze bestemming en nemen onze intrek in Hotel zur Rampe. Na opfrissen en rustpauze wandelen we door het centrum. We bewonderen de door bomen omgeven Lutherse kerk, die vanwege het mooie licht erg fotogeniek is.

Even verderop zien op een groot gazon groepjes mensen tafelen voor een statig vakwerkhuis genaamd ‘Das Alte Amtshaus’. We informeren of dineren zonder reservering vooraf mogelijk is. En dat blijkt zo te zijn: we zijn welkom. Gezeten onder onder partytent genieten we van een ‘all you can eat’ buffet inclusief bbq met zeven verschillende soorten vlees. We genieten van het heerlijke avondzonnetje en de sfeervolle ambiance. Als de zon ondergaat, koelt het snel af. We voldoen de rekening en wandelen snel terug naar ons hotel. Het was een fijne fietsdag en een mooi begin van de afronding van deze lange zomerse fietsreis.

Morgen is de bestemming de stad Vechta.